BABKA MIGDAŁOWA ANI

Składniki:

4 duże jajka
23 dag. margaryny
23 dag. cukru pudru
23 dag. mąki pszennej
23 dag migdałów
1 cukier wanilinowy
1 łyżka soku z cytryny
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 krążki ananasa z puszki

Wykonanie;

Margarynę zmiksować na puch, dalej miksując dodawać stopniowo cukier, cukier wanilinowy, sok z cytryny, ciągle ucierając wbijać po jednym jajku. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dosypywać małymi porcjami, na końcu dodać zmielone migdały. Podłużną keksówkę wysmarować margaryną, obsypać mąką, przełożyć do keksówki ciasto. Na wierzchu ciasta ułożyć plastry ananasa. Ciasto włożyć do zimnego, nie nagrzanego wcześniej piekarnika. Piec około 50 minut w 180C. Po upieczeniu ciasto zostawić w formie przez około 10 minut .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *