Składniki:

2,5szklanki mleka

herbatniki-3paczki

3żółtka

2łyżki mąki pszennej

3łyżki mąki ziemniaczanej

1cukier waniliowy

1szklanka cukru

30dag masła roślinnego

20dag wiórków kokosowych

Wykonanie:

W1/2szklanki mleka wymieszać żółtka oraz obie mąki dobrze wymieszać. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać zmiksowane żółtka z mąką i ugotować z tego budyń.Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń.Na koniec dodać do masy wiórki kokosowe i wymieszać razem. Układamy kolejno herbatniki, masa, herbatniki, masa ,herbatniki, masa na koniec posypać wierzch wiórkami kokosowymi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *