Składniki:
4 białka
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier. Następnie dodawać stopniowo przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i mleko, cukier waniliowy i delikatnie połączyć. Ciasto podzielić na 3 równe części, jedną odstawić, do drugiej dodać łyżkę kakao, a do trzeciej łyżeczkę cynamonu, wymieszać. Formę na babkę (z kominkiem) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do foremki wlewać na zmianę po łyżce każdego rodzaju ciasta. Piecz w 180 C. przez około 50 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.