Składniki:

5 jajek

1 i 1/3 szklanki cukru

1 szklanka śmietany 30 %

1 szklanka maki

3 budynie waniliowe bez cukru

1i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia

 

Wykonanie:

 

Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę ,mąkę przesiać z budyniami i z proszkiem do pieczenia , dodawać do ubitej masy i dodawać śmietanę wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem.Ciasto przelać do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy z kominkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku 45 minut w180 C.Po upieczeniu  babkę można  posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *