BABKA UCIERANA NELI

Składniki:

6 jajek

2 szklanki cukru

2 szklanki mąki ziemniaczanej

6 łyżek mąki pszennej

25 dag.margaryny

2 łyżeczki proszku do pieczenia

6 łyżek oleju

2 łyżki octu

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem do białości. Stopniowo, wciąż ucierając wbijać po 1 całym jajku. Następnie przesiać do masy mąkę ziemniaczaną robić to małymi porcjami, mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dolewać łyżką olej i ocet. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać i przelać do dużej formy z kominkiem wysmarowanej i wysypanej bułką tartą . Piecz około50-60minut w 175 C.lub do suchego patyczka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *