ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM

Składniki:

20 dag. łososia wędzonego

18 dag szpinaku mrożonego

20 dag. tartego sera żółtego

20 dag  serka ziołowego

1 jajko

1 łyżka mąki pszennej

Wykonanie:

Szpinak rozmrozić i wymieszać z jajkiem i łyżką mąki , masę szpinakową wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , na tą masę  posypać u tarty ser i piecz w piekarniku 180C 15 minut . Jak ciasto po upieczeniu będzie zimne posmarować serkiem ziołowym i położyć plasterki łososia na calosci wysmarowanej serkiem , zwinąć w roladę i zawinąć do foli aluminiowej . Włożyć do lodówki na cała noc aby rolada stężała. Na drugi dzień smakuje najlepiej.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *