Składniki:

1 kg.pieczarek

2 cebule

1 pierś z kurczaka

1/2 kg. kiełbasy śląskiej lub podwawelskiej

3 łyżki przecieru pomidorowego

2 łyżki masła

vegeta

pieprz

papryka słodka

Wykonanie:

Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Smażymy je na maśle doprawiając lekko solą.Cebulę obieramy kroimy w piórka smażymy na maśle solimy podlewamy wodą ,żeby się udusiła.Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną pierś z kurczaka posypujemy ją papryką słodką około 1 łyżka i warzylionem vegetą smażymy .Na osobnej patelni podsmażamy  pokrojoną kiełbasę .Wszystkie składniki łączymy w garnku mieszamy .Dodajemy przecier podlewamy wodą dusimy .Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku .

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *