BIGOS ZE SŁODKIEJ KAPUSTY

Składniki:

3 duże główki poszatkowanej kapusty

30 dkg. boczku wędzonego

1duża cebula

4 sztuki kiełbasy pokrojonej w kostkę i podsmażonej

3 malutkie słoiczki przecieru pomidorowego

5-6 ząbków pokrojonego czosnku

1 płaska łyżeczka kminku

sól

pieprz

Wykonanie:

Mięso ugotować z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego wywar zostawić do zalania kapusty. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodając pod koniec pokrojoną cebulkę .Do wytopionego boczku dodać kapustę z kminkiem i zalać to wywarem z mięsa nie dużo, bo kapusta sama w sobie ma dużo wody. Dodać czosnek, podsmażoną kiełbasę i ugotowane mięso. Dodać trochę ostrej papryki w proszku. Gotować około 15 minut, dodając przeciery pomidorowe. doprawić do smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *