Składniki:
3 duże główki poszatkowanej kapusty
30 dkg. boczku wędzonego
1duża cebula
4 sztuki kiełbasy pokrojonej w kostkę i podsmażonej
3 malutkie słoiczki przecieru pomidorowego
5-6 ząbków pokrojonego czosnku
1 płaska łyżeczka kminku
sól
pieprz
Wykonanie:
Mięso ugotować z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego wywar zostawić do zalania kapusty. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodając pod koniec pokrojoną cebulkę .Do wytopionego boczku dodać kapustę z kminkiem i zalać to wywarem z mięsa nie dużo, bo kapusta sama w sobie ma dużo wody. Dodać czosnek, podsmażoną kiełbasę i ugotowane mięso. Dodać trochę ostrej papryki w proszku. Gotować około 15 minut, dodając przeciery pomidorowe. doprawić do smaku.