Składniki;

3 kg.papryki
olej

Zalewa:

1i 1/2 litra wody
1 szklanka octu10 %
10 łyżek cukru
1 łyżka soli
pieprz w ziarenkach (kilka ziarenek)
ziele angielskiego (kilka ziarenek)

Wykonanie;
Paprykę pozbawić nasionek w środku umyć i pokroić w szersze paseczki . Poukładać do słoików dodać po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego i zalać gorącą zalewą i na górę wlać po 2 łyżki na litrowy słój oleju, a na mniejsze słoiki po 1 łyżce, zakręcić słoiki i gotować 20 minut od chwili zagotowania się wody w garnku.

Zalewa:

Zalewę zagotować i gorącą zalać paprykę w słoikach.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *