Składniki;
6 jajek
1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy

Masa;

20 dag.masła
2 kisiele pomarańczowe bez cukru
1 galaretka pomarańczowa

Wykonanie;

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, nie przerywając ubijania dodać żółtka i ubijać dalej.Następnie dodać obie przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Delikatnie wymieszać i wylać ciasto na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku 180C. około 35 minut.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę

Masa;

Kisiele rozrobić w 1/2 szklanki wody i dodać do 1 i1/2 szklanki gotującej się wody Zagotować.Wlać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody oraz roztopione masło.Wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia.Taką tężejącą masą przełożyć biszkopt.Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *