Składniki:

Biszkopt:

1 szklanka mąki

1 szklanka cukru

4jajka

4 łyżki oleju

1 łyżka octu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1-2 łyżki kakao

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrem,dodać olej,mąkę z proszkiem i kakao,na końcu ocet. Wymieszać. Przełożyć ciasto do wysmarowanej tortownicy i wysypanej bułka tartą ,lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 30minut w temperaturze180 C. Ostudzić, przekroić na pół.

Krem:

1 łyżka mąki pszennej (kopiatej)

1łyżka mąki ziemniaczanej(kopiatej)

1i1/2 szklanki mleka

3/4szklanki cukru

wiórki kokosowe

250 g. margaryny lub masła

Wykonanie:

Przesiane mąki i cukier rozrobić z mlekiem,wlać do gotującej się reszty mleka,ugotować budyń. Wystudzić utrzeć z margaryną lub z masłem dodać dużo wiórek kokosowych wymieszać. Biszkopt nasączyć kawą rozpuszczalną z wódką, przełożyć,obsmarować boki i górę posypać wiórkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *