Składniki:
Biszkopt:
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
4jajka
4 łyżki oleju
1 łyżka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1-2 łyżki kakao
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem,dodać olej,mąkę z proszkiem i kakao,na końcu ocet. Wymieszać. Przełożyć ciasto do wysmarowanej tortownicy i wysypanej bułka tartą ,lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 30minut w temperaturze180 C. Ostudzić, przekroić na pół.
Krem:
1 łyżka mąki pszennej (kopiatej)
1łyżka mąki ziemniaczanej(kopiatej)
1i1/2 szklanki mleka
3/4szklanki cukru
wiórki kokosowe
250 g. margaryny lub masła
Wykonanie:
Przesiane mąki i cukier rozrobić z mlekiem,wlać do gotującej się reszty mleka,ugotować budyń. Wystudzić utrzeć z margaryną lub z masłem dodać dużo wiórek kokosowych wymieszać. Biszkopt nasączyć kawą rozpuszczalną z wódką, przełożyć,obsmarować boki i górę posypać wiórkami.