BISZKOPTY MIGDAŁOWE

Składniki:

4 jajka

1/2 szklanki cukru

10 dag. mielonych migdałów

2 szklanki śmietany kremówki

15 dag. oczyszczonych truskawek

2 śmietan-fixy

cukier puder

Wykonanie:

Jajka ubij z 1/2 cukru. Wymieszaj z migdałami. Porcje ciasta wykładaj na przykrytą pergaminem blachę, formując kółka. Piecz 15 minut w 175 C. Biszkopty przełóż na wałek, owiń ściereczką i wystudź. Truskawki zmiksuj z resztą cukru, przetrzyj. Śmietanę ubij ze śmietan-fix. Połącz z truskawkami . Mus przełóż do szprycy i napełnij nim ciastka. Oprósz cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *