BONK MIODNY I KWAŚNY

Składniki:

25 dag. białej fasoli

30 dag. wieprzowiny

włoszczyzna z kapustą

2 ziemniaki

kilka ziaren ziela angielskiego

listek laurowy

1 łyżeczka octu

sól

pieprz

Wykonanie:

Fasolę opłucz, zalej zimną wodą, odstaw na noc. Odlej wodę, fasolę zalej porcją świeżej wody, ugotuj. Mięso opłucz, zalej zimną wodą, zagotuj zdejmij szumowinę. Dodaj przyprawy, gotuj około minut. Warzywa oczyść, pokrój  kostkę, a kapustę poszatkuj. Dodaj do wywaru, gotuj, aż mięso i warzywa będą miękkie. Mięso wyjmij, pokrój, do wywaru z warzywami wrzuć mięso  ugotowaną fasolę. Dopraw do smaku octem, solą i pieprzem. Gotuj jeszcze około minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *