Składniki:
Ciasto kruche:
1 i1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
12i 1/2dag. margaryny
1 puszka duża brzoskwiń
Pianka:
600 g. jogurtu naturalnego
6 jajek
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
szczypta soli
cukier puder
Wykonanie:
Zagnieść ciasto, rozwałkować, albo zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i uklepać palcami. Blaszkę 30×40 wyłożyć papierem. Podpiec ciasto w 175C. 15 minut. Wyciągnąć z piekarnika. Żółtka utrzeć z cukrem ,dodać jogurt . Przesiać do tego mąkę ziemniaczana i zmiksować. Białka ubić z solą i cukrem waniliowym. Lekko domieszać do masy. Wylać na brzoskwinie. Piecz około30- 35 minut. w 175C. Po przestygnięciu posypać pudrem cukrem.