CIASTECZKA MARCHEWKOWE

Składniki:

 

40 dag mąki

1kostka masła lub margaryny

1płaska łyżeczka proszku do pieczenia

1 -2 łyżki cukru pudru

5 dag. drobno startej marchwi

1słoik dżemu

cukier puder do posypania

 

Składniki:

 

Przesianą mąkę  dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem lub z margaryną. Następnie dodać marchew, cukier puder wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować je na placek 4-5 mm. grubości i szklanką wyciąć  krążki. W połowie ciasteczek kieliszkiem wyciąć środki. Składać parami  oba rodzaje krążków przekładając je dżemem. Gotowe układać na posmarowanej  tłuszczem blasze. Ścinki  ciasta połączyć i rozwałkować wyciąć z placka i złożyć następne pary ciasteczek. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 100 C. i piec około 20 minut. Przestudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *