Składniki:

 

Biszkopt:

4 jajka

1/2 szklanki cukru

1/2 szklanki mąki pszennej

1/2szklanki mąki  ziemniaczanej

1łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

opakowanie kremu budyniowego

400 ml. mleka 2%

1 galaretka wiśniowa

Wykonanie:

 

Biszkopt:

 

Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, mąki i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do blaszki, piecz 30 minut w temperaturze. 180 C. Ostudź.

Masa:

Galaretkę rozpuść w 350 ml. gorącej wody. Wlej do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą, odstaw do stężenia. Krem budyniowy zmiksuj z chłodnym mlekiem (około3 minuty na najwyższych obrotach). Posmaruj biszkopt. Foremką wytnij serduszka. Udekoruj galaretką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *