CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ KARMELOWĄ

Składniki;

4 jajka

20 dag. cukru

25 dag. margaryny

1 tabliczka gorzkiej czekolady

40 dag. mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 puszka masy krówkowej

1 polewa czekoladowa

 

Wykonanie;

 

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, dodać margarynę. Mieszając podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia,, przestudzić. Ciepłą masę połączyć z masą jajeczną. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Tortownicę natłuścić masłem i wysypać tartą bułką. Przelać do niej ciasto, wstawić do piekarnika o temperaturze 200 C. i piec około 30 minut. Ciasto przestudzić, wyjąć z formy, przekroić na połowę.rozpuszczą. Ciasto przełożyć masą masą krówkową. Wierzch ciasta polać rozpuszczoną polewą czekoladową, .Udekorować kokosem.Schłodzić.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *