Składniki:

350 g .jogurtu naturalnego

3 jajka

1 szklanka cukru

1/2 szklanki oleju

2 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

cukier waniliowy

aromat cytrynowy

 

Wykonanie:

 

Całe jajka miksujemy  z cukrem i cukrem waniliowym , dodajemy kolejno jogurt,przesianą mąkę, proszek do pieczenia, olej. Całość miksujemy do połączenia się składników. Ciasto wychodzi dość gęste. Wykładamy je łyżką na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką  tartą. Na wierzch  układamy owoce np. jabłka ,brzoskwinie. Ciasto można posypać kruszonką lub pudrem cukrem po upieczeniu. Piecz około 45 minut w temperaturze170 C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *