Składniki:

150 g .jogurtu naturalnego

5 łyżek oleju

2 szklanki mąki

1 szklanka cukru

4 jajka

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1 puszka brzoskwiń

2 galaretki brzoskwiniowe

Wykonanie:

Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier, sól, proszek do pieczenia, wymieszać. Następnie dodać jajka, olej, jogurt ,mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto wylać do blaszki, piecz 25 minut w temperaturze 180 C. Następnie na upieczone ostudzone ciasto ułożyć brzoskwinie z puszki pokrojone na plasterki. Przygotować galaretkę rozpuszczając w 3 szklankach wody. Tężejącą galaretkę wylać na rozłożone brzoskwinie. Gotowe ciasto wstawić do całkowitego zastygnięcia do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *