Składniki;
3 szklanki mąki tortowej
5 żółtek
1/2 szklanki cukru
25 dag. margaryny palmy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Piana;
5 białek
1/2 szklanki cukru
Masa jogurtowa;
2 jogurty brzoskwiniowe po 400 g.
20 dag. kokosu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 budynie śmietankowe bez cukru
Dodatkowo;
1 puszka brzoskwiń
Wykonanie;
Ciasto;
Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części, na mniejszą i większą.Większą cześć wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
a mniejsza cześć dajemy do lodówki.Na surowe ciasto wykładamy odsączone brzoskwinie z puszki nie kroimy ich.
Masa jogurtowa;
Wszystkie składniki mieszamy razem i wykładamy na ciasto i brzoskwinie na blaszce.
Piana;
Białka ubijamy z cukrem i wykładamy na blaszkę na jogurt. Wyjmujemy resztę ciasta z lodówki i na grubej tarce trzemy po całej ubitej pianie na blaszce.Pieczemy w nagrzanym piekarniku180C.około 40-50 minut.