CIASTO JOGURTOWE KRYSTYNKI

Składniki;

3 szklanki mąki tortowej
5 żółtek
1/2 szklanki cukru
25 dag. margaryny palmy
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Piana;

5 białek
1/2 szklanki cukru

Masa jogurtowa;

2 jogurty brzoskwiniowe po 400 g.
20 dag. kokosu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 budynie śmietankowe bez cukru
Dodatkowo;

1 puszka brzoskwiń

Wykonanie;

Ciasto;

Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części, na mniejszą i większą.Większą cześć wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
a mniejsza cześć dajemy do lodówki.Na surowe ciasto wykładamy odsączone brzoskwinie z puszki nie kroimy ich.

Masa jogurtowa;

Wszystkie składniki mieszamy razem i wykładamy na ciasto i brzoskwinie na blaszce.

Piana;

Białka ubijamy z cukrem i wykładamy na blaszkę na jogurt. Wyjmujemy resztę ciasta z lodówki i na grubej tarce trzemy po całej ubitej pianie na blaszce.Pieczemy w nagrzanym piekarniku180C.około 40-50 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *