CIASTO KAWOWE Z KREMEM ANI

Składniki:

biszkopt:

6 jajek

6 łyżek cukru

5 łyżek mąki

1 łyżka kawy rozpuszczalnej suchej

Dodatkowo:

gotowy krem czekoladowy

Pianka:

2 białka

1 łyżka cukru pudru

1 galaretka truskawkowa

Wykonanie:

Biszkopt:

Jajka utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę, następnie dodawać stopniowo przesianą mąkę wymieszaną z kawą rozpuszczalną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wstawić do piekarnika na 30-35 minut i piecz w temperaturze 180C.Biszkopt wystudzony przekroić wzdłuż na połowę ,przełożyć go kremem czekoladowym.postąpić według przepisu na opakowaniu kremu.Przykryć druga połową ciasta i na  wierzch wylać i rozsmarować piankę. ciasto odstawić do stężenia się masy .

Pianka:

Galaretkę rozpuścić w 1  szklance wrzącej wody, ubić pianę z białek i dodać do niej cukier puder dalej ubijać.Kiedy galaretka będzie lekko stężała dodać ją do  piany i razem wymieszać.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *