Składniki:
biszkopt:
6 jajek
6 łyżek cukru
5 łyżek mąki
1 łyżka kawy rozpuszczalnej suchej
Dodatkowo:
gotowy krem czekoladowy
Pianka:
2 białka
1 łyżka cukru pudru
1 galaretka truskawkowa
Wykonanie:
Biszkopt:
Jajka utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę, następnie dodawać stopniowo przesianą mąkę wymieszaną z kawą rozpuszczalną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wstawić do piekarnika na 30-35 minut i piecz w temperaturze 180C.Biszkopt wystudzony przekroić wzdłuż na połowę ,przełożyć go kremem czekoladowym.postąpić według przepisu na opakowaniu kremu.Przykryć druga połową ciasta i na wierzch wylać i rozsmarować piankę. ciasto odstawić do stężenia się masy .
Pianka:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ubić pianę z białek i dodać do niej cukier puder dalej ubijać.Kiedy galaretka będzie lekko stężała dodać ją do piany i razem wymieszać.