Składniki:

Biszkopt:

1 niepełna szklanka mąki

14 łyżek cukru

4 jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa kokosowa:

500 g. śmietany 36 %

250 g. wiórków kokosowych

200 g. białej czekolady

2 opakowania śnieżki

2 śmietan -fixy

 

Wykonanie:

 

Jajka ubić z cukrem, mąkę z proszkiem przesiać do ubitych jajek, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszki, 24-39 piecz w temperaturze 180 C. 30 minut.

Masa kokosowa:

150 g. czekolady zetrzeć na drobnej tarce, a resztę na dużych oczkach i zostawić do posypania po wierzchu ciasta. śmietanę wlać do naczynia, dodać śnieżkę ze śmietan-fixami, ubić . Wsypać wiórki i startą na małych oczkach czekoladę. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na zimny biszkopt, posypać czekoladą. Ciasto dać na 2 godziny do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *