CIASTO NA MAŚLANCE

Składniki:

 

4 jajka

1 szklanka maślanki

1 szklanka cukru

1 mały proszek do pieczenia

1 cukier waniliowy

3 szlkanki mąki

1/2 szklanki oleju dać ciut więcej

dowolne owoce : jabłka, brzoskwinie, śliwki ,rabarbar

 

Wykonanie:

 

Jajka roztrzepać widelcem jak na omlet, dodać pozostałe składniki i wszystko razem zmiksować , ja wyrabiam ręcznie aby powpuszczać pęcherzyków to ciasto lepiej wyrośnie . Formę wysmarować tłuszczem a następnie posypać bułką tartą lub kaszą manną, przełożyć ciasto na ciasto poukładać jabłka w plasterkach a następnie posypać kruszonką . Piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *