Składniki:

80 dag. mąki pszennej
25 dag. margaryny
35 dag. cukru
6 jajek
3/4 szklanki mleka
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:
owoce:

mogą być wiśnie lub inne owoce

Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, na końcu dodać mleko. Całość podzielić na dwie części. Pierwszą część ciasta  przelać na blachę wysmarowaną i posypaną bułką tarta  i ułożyć na tym cieście owoce, do drugiej  części dodać kakao lekko wymieszać i przelać na owoce w blaszce . Piecz około 40- 50 minut w 170 C.Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *