Składniki;

5 paczek herbatników
1 dżem jagodowy
1 słoik kremu korówkowego 370 g.
1/2  litra śmietany 30%
1 cukier waniliowy
2 budynie śmietankowe z cukrem 35 gram każdy
1/2 litra mleka
75 g płatki migdałowe

 

Wykonanie;

 

Blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm. wyłożyć herbatnikami.Ugotować 2 budynie na 1/2 litra mleka. Wylać na herbatniki, lekko przestudzić, na to ułożyć następną porcję herbatników.
Herbatniki posmarować najpierw kremem korówkowym, następnie dżemem jagodowym. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie, ubić zimną śmietanę z cukrem waniliowym, wyłożyć na ciasto. Płatki migdałowe, podpiec chwilkę na suchej patelni, aż zmienią lekko kolor, wystudzić posypać ciasto.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *