Składniki:

Ciasto:

10 jajek

1i 1/2 szklanki cukru

1 i 1/2szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:

2 i1/2 szklanki mleka

1/2 szklanki cukru pudru

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

2 łyżeczki mąki tortowej

1budyń śmietankowy

2 łyżeczki kakao

3 żółtka

1 kostka masła.

Ponadto:

1 galaretka wiśniowa

1galaretka brzoskwiniowa

1 puszka brzoskwiń

marmolada

 

Ciasto:

 

Białka ubij. Dodaj cukier i żółtka, połącz. Wsyp mąkę i proszek, wymieszaj. Piecz 30 minut 180C. Ostudź, przekrój na 3 krążki. Galaretkę wiśniową rozpuść. Gdy zastygnie, pokrój w paski

Masa:

Półtorej szklanki mleka zagotuj z cukrem pudrem. W reszcie mleka rozrób budyń, mąki i żółtka. Wlej do wrzącego mleka, ugotuj. Ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Połowę masy wymieszaj z kakao, rozsmaruj na wierzchnim cieście. Ułóż paski galaretki, zwiń w roladę. Spodni biszkopt posmaruj marmoladą, wyłóż połowę białej masy. Ułóż drugi biszkopt, posmaruj resztą masy. Ułóż roladę (z jednej strony). Brzoskwinie pokrój, zalej tężejącą galaretką brzoskwiniową. Ostudź, ułóż obok roladki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *