Składniki:
Ciasto:
10 jajek
1i 1/2 szklanki cukru
1 i 1/2szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
2 i1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki mąki tortowej
1budyń śmietankowy
2 łyżeczki kakao
3 żółtka
1 kostka masła.
Ponadto:
1 galaretka wiśniowa
1galaretka brzoskwiniowa
1 puszka brzoskwiń
marmolada
Ciasto:
Białka ubij. Dodaj cukier i żółtka, połącz. Wsyp mąkę i proszek, wymieszaj. Piecz 30 minut 180C. Ostudź, przekrój na 3 krążki. Galaretkę wiśniową rozpuść. Gdy zastygnie, pokrój w paski
Masa:
Półtorej szklanki mleka zagotuj z cukrem pudrem. W reszcie mleka rozrób budyń, mąki i żółtka. Wlej do wrzącego mleka, ugotuj. Ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń. Połowę masy wymieszaj z kakao, rozsmaruj na wierzchnim cieście. Ułóż paski galaretki, zwiń w roladę. Spodni biszkopt posmaruj marmoladą, wyłóż połowę białej masy. Ułóż drugi biszkopt, posmaruj resztą masy. Ułóż roladę (z jednej strony). Brzoskwinie pokrój, zalej tężejącą galaretką brzoskwiniową. Ostudź, ułóż obok roladki.