CIASTO Z COCA COLĄ

Składniki:

3 jajka

80 ml. mleka

30 dag. mąki

30 dag. cukru

1 cukier waniliowy

3 łyżki kakao

szczypta soli

25 dag. margaryny lub masła

200 ml. coca coli

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Jajka utrzeć z cukrem waniliowym, dodać mleko oraz stopione, zimne masło lub margarynę .Wlać coca – colę. Dodać resztę sypkich produktów i dobrze utrzeć. Tortownicę o średnicy 24 cm. wyłożyć pergaminem, natłuścić i wysypać bułką tartą. Wylać ciasto. Piec około 45 minut w temperaturze 180 C. Ostudzić.Wierzch polać czekoladą stopioną z kilkoma łyżkami mleka.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *