CIASTO Z GALARETKĄ

Składniki:

 

1 opakowanie okrągłych biszkoptów

4 łyżeczki żelatyny

20 dag. śmietany 18%

3/4 szklanki cukru pudru

6 łodyg rabarbaru

3 łyżki cukru

 

Wykonanie:

 

Tortownicę o średnicy około 20 cm. wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż biszkopty. Trzy łyżeczki żelatyny rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Dodaj śmietanę i cukier puder, dokładnie wymieszaj. Wylej na biszkopty, schłodź. Pozostałą łyżeczkę żelatyny rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku. Rabarbar umyj, pokrój, włóż na patelnię. Dodaj cukier i łyżkę wody, duś na małym ogniu do miękkości. Lekko ostudź. Zmiksuj, wlej pozostałą żelatynę, wymieszaj. Wylej na ciasto, wstaw do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *