Składniki:

 

5 jajek

1i 1/2 szklanki mąki

1 szklanka cukru

łyżeczka proszku do pieczenia

1olejek pomarańczowy

1/2 szklanki herbaty.

Masa jabłkowa:

1galaretka cytrynowa

1 galaretka pomarańczowa

1 kg jabłek

Masa tiramisu:

1/2 kg. kremówki

5 opakowań zagęstnika do śmietany

25 dag. mascarpone

5 żółtek

10 dag. cukru pudru

Wykonanie:

 

Jajka i cukier ubij. Mąkę i proszek przesiej, dodaj do jajek, wlej 4 łyżki wody, połącz. Piecz 35 minut w temp. 180 C.

Masa jabłkowa:

Jabłka zetrzyj, podlej wodą, podduś. Wsyp galaretki, wymieszaj. Biszkopt przekrój na dwa placki, nasącz olejkiem z herbatą. Spod posmaruj połową masy jabłkowej, ułóż ciasto, rozsmaruj resztę masy

Masa tiramisu:

Kremówkę i zagęstniki ubij. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i mascarpone. Połącz z kremówką. Rozsmaruj na cieście. Schłodź.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *