Składniki:
4 cale jajka
1i 1/2 szklanki cukru
1cukier waniliowy
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
8 łyżek wody
8 łyżek oleju
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem ,cukrem waniliowym,i dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,i dodawać olej i wodę . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą .Na wierzch wykładać dowolne owoce. Na owoce dać pianę bezową i kruszonkę.
Pianka bezowa:
4 białka
3 łyżki cukru
2 budynie śmietankowe lub 3 łyżki maki ziemniaczanej
Kruszonka :
masło
cukier
cukier waniliowy
1 żółtko
Wykonanie:
Wyrobić z wszystkie składniki i włożyć na chwilę do lodówki. Posypać na piankę bezową. Piec w 180 C około 40-45 minut , lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.