Składniki:

4 cale jajka
1i 1/2 szklanki cukru
1cukier waniliowy
2 szklanki mąki  pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
8 łyżek wody
8 łyżek oleju

 

Wykonanie:

 

Jajka ubić z cukrem ,cukrem waniliowym,i dodawać  przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,i dodawać olej i wodę . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą .Na wierzch wykładać dowolne owoce. Na owoce dać pianę bezową i kruszonkę.
Pianka bezowa:
4 białka
3 łyżki cukru
2 budynie śmietankowe lub 3 łyżki maki ziemniaczanej
Kruszonka :
masło
cukier

cukier waniliowy
1 żółtko

 

Wykonanie:

Wyrobić z wszystkie składniki i włożyć na chwilę do lodówki. Posypać na piankę bezową. Piec w 180 C około 40-45 minut , lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *