Składniki;
4 jajka
1i 1/2 szklanki cukru
1cukier waniliowy
2 szklanki maki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
8 łyżek wody
8 łyżek oleju
Wykonanie;
Jajka ubić z cukrem ,cukrem waniliowym,i dodawać przesianą make z proszkiem do pieczenia, olej i wodę . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną ,i wysypaną bułką tartą .Na wierzch wyłożyć dowolne owoce . Na owoce dać pianę bezową można zrobić z samą kruszonką.
Piana bezowa:
4 białka
3 łyżki cukru
2 budynie lub 3 łyżki maki ziemniaczanej
Kruszonka :
masło
cukier
cukier waniliowy
1 żółtko
szczyptę soli
Wykonanie;
Wyrobić wszystkie składniki i włożyć na chwile do lodówki. Po schłodzeniu rozkruszyć na piankę bezową. Piec w 180 stopni około 40-50
minut lub do suchego patyczka.