Składniki:

 

25 dag. margarynyKasia

1/2 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

4 jajka

2 szklanki mąki pszennej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki budyniu śmietankowego

1 szklanka jagód czarnych

cukier puder do dekoracji

 

Wykonanie:

 

Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodawać po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dosypywać do ucieranej masy. Ciasto rozsmarować na spodzie blachy wyłożonej papierem. Wierzch ciasta posypać jagodami. Piec w temp. 180-190C. około 40 minut  trzeba to kontrolować aby nie było niedopieczone. Gotowe ciasto przestudzić i  posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *