CIASTO Z MASĄ KARMELOWĄ

Składniki:

4 jajka

20 dag cukru

250 dag margaryny

tabliczka gorzkiej czekolady

40 dag. mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

1 puszka masy krówkowej

polewa czekoladowa

200g. masła lub margaryny

Wykonanie:

 

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, dodać margarynę. mieszając podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia, przestudzić .Ciepłą masę połączyć z masą jajeczną, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Tortownicę natłuścić margaryną i wysypać tartą bułką lub mąką. przelać do niej ciasto, wstawić do piekarnika o temperaturze 200 C. i piecz około 30 minut. ciasto przestudzić, wyjąć z formy, przekroić na połowę. Ciasto przełożyć ciepłą masą krówkową i ostudzić. Polać rozpuszczoną polewą, schłodzić. Można posypać   kokosem.

Masa krówkowa:

Masło lub margarynę zmiksować z masa krówkową na jednolitą masę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *