Składniki:
4 jajka
20 dag cukru
250 dag margaryny
tabliczka gorzkiej czekolady
40 dag. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 puszka masy krówkowej
polewa czekoladowa
200g. masła lub margaryny
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, dodać margarynę. mieszając podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia, przestudzić .Ciepłą masę połączyć z masą jajeczną, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Tortownicę natłuścić margaryną i wysypać tartą bułką lub mąką. przelać do niej ciasto, wstawić do piekarnika o temperaturze 200 C. i piecz około 30 minut. ciasto przestudzić, wyjąć z formy, przekroić na połowę. Ciasto przełożyć ciepłą masą krówkową i ostudzić. Polać rozpuszczoną polewą, schłodzić. Można posypać kokosem.
Masa krówkowa:
Masło lub margarynę zmiksować z masa krówkową na jednolitą masę.