Skladniki:

 

Ciasto:

 

1 kostka margaryny

3 szklanki mąki

szklanka cukru pudru

5 żółtek

2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Piana:

 

5 białek

2 kisiele według gustu

1 szklanka cukru

dowolne owoce

 

Wykonanie:

 

Zagnieść kruche ciasto.1/3 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę,ułożyć owoce.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać suche kisiele i dalej ubijać.Wyłożyć na owoce i na wierzch potrzeć ciasto z zamrażalnika. Piec około 45 minut w temp.180 C.Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *