CIASTO Z PIERNICZKAMI

Składniki:

blat biszkoptowy kakaowy

60 dag. pierniczków

kilka łyżek dżemu

1/2 litra mleka

1 opakowanie cukru waniliowego

1/2 szklanki cukru

1i 1/2 łyżki mąki pszennej

1 i 1/2  mąki ziemniaczanej

1kostka margaryny

Wykonanie:

Blat biszkoptowy przekrój na dwa placki. Spód posmaruj dżemem. Ułóż pierniczki. Margarynę, szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotuj. Resztę mleka wymieszaj z mąkami, wlej do gotującego się mleka. Ugotuj. Ciepłą masę wylej na pierniki. Przykryj drugim biszkoptem. Udekoruj polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *