Składniki:
Ciasto:
1 kostka margaryny
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Piana :
5 białek
2 kisiele czerwone mogą być truskawkowe
1 szklanka cukru
1 kg rabarbaru
4 łyżki cukru
2 łyżki bułki tartej
Składniki:
Zagnieść kruche ciasto.1/3 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną i wysypaną bułka tartą blachę. Rabarbar obrać,pokroić na kawałki,przesmażyć z cukrem i ostudzić.
Piana:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać suche kisiele i dalej ubijać. Ciasto nakłuć widelcem,posypać bułką tartą,wyłożyć rabarbar,ubitą pianę z kisielem i na wierzch potrzeć ciasto z zamrażalnika. Piecz około 45 minut w temperaturze180 C. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.