CIASTO Z RABARBAREM NELI

Składniki:

3 szklanki mąki  pszennej
30 dag. margaryny
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku  do pieczenia
6 żółtek
1 cukier waniliowy
6 łyżek śmietany

Wykonanie:

Utrzeć margarynę z cukrem i dodać pozostałe składniki wymieszać.

Beza:

6 białek
3/4 szklanki cukru
2 kisiele czerwone

Wykonanie:
Białka ubić z cukrem na puszysta masę dodać kisiele wymieszać.

Ponadto:

1.5 kg. rabarbaru
3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na to ułożyć pokrojony rabarbar wylać ubite białka z kisielem i  na to wyłożyć resztę ciast piec w 180 C. około45-50 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *