PIECZARKI W ZALEWIE

Składniki:

1 kg. pieczarek
3 średnie cebule
4-5 ogórki konserwowe
2-3 jajka do panierki
bułka tara
sól
pieprz
wegeta

Wykonanie:
Pieczarki oczyścić odciąć same główki panierować w jajku i bułce smażyć na oleju na patelni.

Zalewa:

4 szklanki wody
12 łyżek octu
6 łyżek cukru
6 łyżek keczupu
1 słoik średni koncentratu pomidorowego
1 łyżka soli
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
liść laurowy

Wykonanie:

Wszystkie składniki zagotować . W słoiku najlepiej w salaterkach układać warstwami : pieczarki, cebula, pokrojone w plastry ogórki konserwowe pieczarki , zalać to wszystko gorącą zalewą odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia żeby to wszystko się przegryzło.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *