Składniki:
4 jajka
25 dag. margaryny
1 i 1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 duży cukier waniliowy
1/2 kg. truskawek
Wykonanie:
Utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,dalej ucierając dodawać po jednym jajku,stopniowo dodając przesianą mąkę pszenną,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać 2- 3 łyżki mleka. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej i posypanej blaszki blaszki o wymiarach 25 x 35 cm. Truskawki oprószyć mąką i rozłożyć na ciasto.
Piec w temperaturze 180 C. około40-50 minut. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.