Składniki;
Biszkopt;
1i 1/2 szklanki mąki pszennej
1i 1/2 szklanki cukru pudru
8 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem;
1/2 litra mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki budyniu śmietankowego
2/3 szklanki cukru pudru
25 dag. masła extra
Ponadto;
truskawki
3 galaretki truskawkowe
Wykonanie;
Biszkopt:
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piecz w nagrzanym piekarniku 180C.około 30-40 minut to zależy od piekarnika /
Krem:
Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.
Galaretka;
3 galaretki zalać 1 litrem gorącej wody wymieszać odstawić do stężenia/
Przekładanie:
Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.Odstawić do całkowitego stężenia galaretki,najlepiej na noc.