CIASTO Z TRUSKAWKAMI

Składniki;
Biszkopt;
1i 1/2 szklanki mąki pszennej
1i 1/2 szklanki cukru pudru
8 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem;

1/2 litra mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki budyniu śmietankowego
2/3 szklanki cukru pudru
25 dag. masła extra

Ponadto;

truskawki
3 galaretki truskawkowe

Wykonanie;

Biszkopt:

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piecz w nagrzanym piekarniku 180C.około 30-40 minut to zależy od piekarnika /

Krem:

Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.

Galaretka;

3 galaretki zalać 1 litrem gorącej wody wymieszać odstawić do stężenia/

Przekładanie:

Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.Odstawić do całkowitego stężenia galaretki,najlepiej na noc.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *