Składniki:

Ciasto:
40 dag. margaryny
80dag. mąki
20dag. cukru pudru
1 łyżka proszku do pieczenia
8 żółtek
2 łyżki kwaśnej śmietany

 

Wykonanie:
Zarobić ciasto kruche, podzielić na dwie części i rozwałkować na dwie jednakowe  blaszki wysmarowane i posypane bułką tarta.. Ciasto posmarować cienko marmoladą lub powidłami.

Beza orzechowa:

8 białek

30 dag. cukru

40 dag.mielonych orzechów

Wykonanie:

Białka ubić, dodać cukier kryształ i ubijać na puszystą masę.Dodać zmielone orzechy Delikatnie wymieszać i wylać na dwa przygotowane ciasta i upiec.

w 180 C.około 30minut lub do suchego patyczka.

 

Krem:
37 i 1/2 dag. masła
15dag. cukru pudru
3 łyżki kakao

 

Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem, a pod koniec ucierania dodać kakao.Na jeden upieczony  placek wyłożyć krem i przykryć drugim plackiem, pianą do środka.  Wierzch udekorować polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *