DESER TWAROŻKOWY Z MUSEM

Składniki:

8 nektarynek

2 opakowania galaretki brzoskwiniowej lub cytrynowe

1puszka niesłodzonego zagęszczonego mleka

60 dag. twarogu

4 łyżki likieru amaretto lub kilka kropli olejku migdałowego

2 łyżeczki cukru waniliowego

4 łyżeczki żelatyny

4 łyżki cukru pudru

3 łyżki maku

Wykonanie:

 Nektarynki umyj, usuń pestki, zmiksuj. Galaretki rozpuść w pół litra gorącej wody. Ostudź, wymieszaj ze zmiksowanymi owocami. Połowę musu rozlej do szklanek (po 3 łyżki), wstaw do lodówki, by zastygł. Resztę musu pozostaw w temperaturze pokojowej. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej wody. Podgrzej ,rozpuść Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Zimne mleko ubij z cukrem waniliowym. Dodaj twaróg i żelatynę, wymieszaj. Dodaj likier lub olejek migdałowy i mak, wymieszaj. Twarożkiem napełnij szklanki z musem. Przykryj pozostałym musem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *