Składniki:

 

1główka sałaty zielonej

2 czerwone papryki

1 pęczek rzodkiewki

1 ogórek

oliwa truflowa

sok z połówki cytryny

1łyżka posiekanej bazylii

1 łyżka oregano

1 cebula

pieprz

oliwki

Wykonanie:

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na drobne kawałki. Paprykę, ogórka i rzodkiewkę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w piórka Dokładnie wymieszać i odstawić . W kubeczku wymieszać sok z cytryny, doprawić pieprzem, wlać 6 łyżek oliwy i mieszać do czasu, aż składniki się połączą. Do sosu dodać łyżkę świeżych, posiekanych ziół (można zastąpić natką pietruszki .Gotowym sosem polać warzywa.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *