Składniki;
5 opakowań różnokolorowych galaretek w proszku według swojego upodobania
1 czubata łyżka żelatyny
400 ml. mleka
1 cukier wanilinowy
Wykonanie;
Galaretki rozmieszaj każdą oddzielnie w 350 ml. gorącej wody, Wystudź.Żelatynę rozmieszaj z odrobiną zimnej wody, odstaw, by napęczniała. Mleko zagotuj z cukrem wanilinowym,zestaw z ognia. W gorącym mleku rozmieszaj żelatynę, wystudź.Przygotuj
6 szklanych lub ceramicznych miseczek (zamiast nich możesz użyć większych pojemniczków po jogurcie czy serku). Wyłóż folią spożywczą na dno każdej wylej cienką warstwę kolorowej galaretki wystudź.Wylej cienką warstwę mlecznej galaretki wystudź.Ponownie wylej cienką warstwę innej kolorowej galaretki wystudź. W ten sam sposób wylewaj na przemian mleczną i kolorową galaretkę wystudź.Zużyj wszystkie składniki . Gdy deser dobrze stężeje wyjmij na talerzyki.