Składniki:

2 całe piersi z kurczaka

4 łyżki posiekanej natki pietruszki

4 plasterki zimnego masła o grubości 0,5 cm

3 ząbki czosnku

sól

pieprz

2 jajka

bułka tarta

olej do smażenia

Wykonanie:

Piersi kurczaka umyć osuszyć rozciąć wzdłuż na pół mają być 4 połówki i jeszcze raz przeciąć wzdłuż ale nie do końca rozbić na cienkie kotlety, dokładnie natrzeć z jednej strony czosnkiem przepuszczonym przez praskę, solą i pieprzem. Na środku każdego kotleta ułożyć po plasterku masła i łyżce pietruszki, zawinąć ciasno. Panierować tylko w jajku i bułce tartej i układać na patelni z nagrzanym olejem miejscem łączenia roladki do spodu. Smażymy na średnim płomieniu z każdej strony na złoty kolor.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *