DIPY DO CHIPSÓW

Dip biały

Składniki;

150 g. sera koziego
1 ząbek czosnku
1 ogórek konserwowy
5 oliwek czarnych bez pestek
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki średnio ostrej musztardy
125g. śmietany do ubijania kremówki

Wykonanie;

Ser kozi rozdrobnić widelcem. Czosnek obrać i posiekać. Ogórki i oliwki pokroić w kostkę.Śmietanę ubić na sztywno.Wymieszać ser, czosnek,ogórek i oliwki dodać oliwę i musztardę.Wymieszać delikatnie ze śmietaną.

DIP ZIELONY

Składniki;

1 puszka karczochów(310g.)
1 ząbek czosnku
150g śmietanki(36%)
2 łyżki mieszanych posiekanych ziół
2 łyżeczki średnio ostrej musztardy
sól

Wykonanie;

Karczochy odcedzić, czosnek obrać i zmiksować z karczochami.Wymieszać ze śmietanką ,ziołami i musztardą doprawić odrobiną soli.

Dipy przełożyć do osobnych miseczek. Podawać z chipsami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *