DORSZ W SOSIE POMIDOROWYM

Składniki:

 

80 dag. fileta z dorsza

1 puszka(850g) pomidorów w zalewie

20 czarnych oliwek

3 cebule

1/2 szklanki śmietany

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka masła

1 łyżka sojowego

sól

pieprz

słodzik lub cukier

1 pęczek natki pietruszki

 

Wykonanie:

 

Pokroić cebulę w kostkę, zeszklić na maśle. Przetrzeć pomidory (z zalewą dodać do cebuli, zagotować. 12 oliwek Posiekać. Wrzucić do sosu, dodać śmietanę. Doprawić solą, pieprzem, słodzikiem lub cukrem, sosem sojowym łyżką soku z cytryny. Skropić filety sokiem z cytryny. Posypać solą i pieprzem, pokroić w kostkę. Włożyć do sosu, gotować od 8- do 10 minut. Przybrać danie natką oliwkami.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *