Składniki:

4 nieduże tuszki dorsza (po 20 dag)

1/2 cytryny

2 cebulki dymki

1 mały por

1 pomidor

1 łyżka masła

1mielona papryka

2 łyżki oleju

sól

pieprz

Wykonanie:

Ryby oskrob, opłucz, osusz. Skrop sokiem z cytryny, przypraw . Cebulki i por oczyść, pokrój w krążki. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Cebulkę przesmaż na maśle. Dodaj pomidor i por, podduś, przypraw. Warzywami napełnij ryby. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu. Skrop olejem, oprósz papryką. Przykryj, piecz około 20 minut w temp. 200 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *