Składniki:

300ml. mleka skondensowanego niesłodzonego

15 dag. cukru

7 dag. masła

Wykonanie:

Wszystkie składniki rozpuścić w garnku z grubym dnem i gotować na małym ogniu ciągle mieszając, aż masa nabierze beżowego koloru i będzie gęsta około30-40 minut, ale jak już zacznie to bardzo szybko wszystko się dzieje i łatwo można przypalić masę. Gotową masę przelać do foremki wyłożonej folią spożywczą najlepiej małej by dało się ją pokroić w cukierki, folię posmarować masłem cukierki łatwiej od niej odejdą. Odstawić do przestygnięcia.
Formę wstawić do lodówki na kilka godzin. Gdy masa zastygnie pokroić w kwadraty lub według własnego pomysłu i zawinąć w papier lub celofan.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *