FASOLKA SZPARAGOWA Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM

Składniki:

1  kg. fasolki szparagowej

20 dag. cebuli

20 dag. marchewki 

Wykonanie:

Fasolkę pokroić w kawałki ,ugotować w słonej wodzie  tylko nie przegotować. Odcedzić. Cebulę pokroić w półksiężyce, marchewkę utrzeć na grubych oczkach.

Marchewkę , cebulę dusić w 1 szklance oleju z odrobiną wody. Gotować 15 – 20 minut , gdy będzie miękkie dodać:

3 łyżki cukru

1 łyżkę soli

1,5 łyżki octu

1 mały koncentrat pomidorowy

Wszystkie składniki wymieszać z fasolką , powkładać do słoików i zagotować15 minut od chwili zagotowania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *